Ture på

Stubbekøbing Efterskole

Noget af det bedste ved at gå på efterskole, er de ting vi oplever sammen! Derfor tager vi i løbet af året på forskellige ture rundt i Danmark. Vores ture er med til at styrke vores fællesskab og venskaberne med hinanden. Årets højdepunkt er vores Stortur – hvert forår tager vi på en hel uges rejse sammen, oftest til en europæisk storby.
Du kan læse mere om vores forskellige ture herunder.

Første tur

I løbet af den første uge på efterskolen, tager vi alle sammen på en tur til et sted i lokalområdet. Det kunne fx være en sejltur med færgen ”Ida” til Bogø, hvor vi spise vores frokost. Det kunne også være en tur til Kalvehave labyrintpark eller et helt tredje sted. Formålet med turen er, at vi skal lære hinanden bedre at kende, mens vi ser og oplever forskellige ting sammen.

Introtur

I september tager vi på en introtur til Sildestruplejren. Turen varer tre dage (to overnatninger). Man kan enten vælge at cykle til Sildestrup, eller gå et stykke af vejen. Glæd dig til en rigtig fed tur, hvor du sammen med dine nye venner ser den smukke natur på nordfalster! Når vi kommer frem til lejren, skal vi hygge os med bål, pandekager, fodbold, kreative aktiviteter, badetur og meget mere.

Københavnertur

I løbet af efteråret/vinteren tager vi på tur til København. Her får du mulighed for at lære Danmarks hovedstad bedre at kende, og opleve forskellige kulturelle højdepunkter og seværdigheder. I 2022 kunne man efter interesse vælge sig på forskellige museumsbesøg eller parkbesøg. Vi sluttede turen af med alle sammen at være i Folketinget og overvære en politisk debat i folketingssalen fra tilhørerækkerne. I 2023 bliver vores Københavnertur en juletur!

Stortur

I april får du en fed oplevelse, når vi alle sammen tager afsted til udlandet. Hvert år går rejsen et nyt sted hen, men vi foretrækker europæiske storbyer, eller områder, som vi kan nå med bus. I 2022 havde vi en fantastisk tur til Prag, fyldt med kultur, historie, hygge, souvenirs og spændende oplevelser. Andre år har vi været i Krakow, Harzen eller Berlin. Inden vi tager afsted på stortur, får du undervisning og informationer om det land og den by vi skal besøge. Vi undersøger på forhånd hvilke interessante historiske begivenheder der har fundet sted i landet, og vi lærer om landets kultur og sprog.

Klasseture

I løbet af skoleåret kan det være dine klasselærere beslutter sig for at arrangere en tur for din klasse. Det vil højst sandsynligt være en tur, der hænger sammen med nogle af de emner, du bliver undervist i. Det kunne fx være en tur til Middelaldercentret i Nyk. Falster, Møns klint, Stevnsfortet, Byggeriet ved Femernforbindelsen, Nyvang og mange andre.

Dreng/pige-aften

Hvert efterår og hvert forår laver vi en ”dreng/pige-aften”. Denne aften bliver drenge og piger delt, og har hver deres program. Det er en rigtig hyggelig aften med god mad og sjove oplevelser. Det kunne fx være bueskydning, toilet-ræs, bålhygge, bowling, Krokodillezoo, hjemmebiograf, byg-din-egen-lagkage og mange andre ting.

Fester på skolen

To gange i løbet af skoleåret har vi en fest på skolen. Det er forskelligt fra år til år hvilket tema der er for festen. Det kunne fx være vikingefest, fastelavn, fødselsdagsfest, havefest, nytårsaften, smølfefest, westernfest, gallafest og meget mere. Dem der har lyst, klæder sig ofte ud til disse fester. Du kan låne udklædning på skolen, men du må også gerne købe/lave dit eget kostume. Da du ikke må indtage alkohol på skolens område, serverer vi heller ikke alkohol til vores fester.

STARS

Hvert år i marts, bliver vi inviteret til fest på STARS i Vordingborg. Her bliver der skruet op for bassen på dansegulvet, hvor du kan hygge dig sammen med elever fra andre specialefterskoler. Det er en superfed aften, hvor du har mulighed for at lære andre efterskoleelever at kende og hygge dig med dine venner fra STE. Der kommer cirka 300 mennesker til denne fest, og du skal kun tage med, hvis du har lyst. Der bliver ikke serveret alkohol til festen.

Afsluttende tur

Når skoleåret er ved at være slut, har vi en afsluttende tur, hvor vi får de sidste fede oplevelser sammen, og får god mulighed for at sige farvel til hinanden. Det er forskelligt fra år til år hvad vi laver, men det kunne fx være
  • Bonbonland
  • Helstegt pattegris
  • Besøge af politiet og deres sporhunde
  • Beachparty
  • Kanotur
  • Krokodillezoo
  • Meget mere

Skolens brochure

Klik nedenfor for at læse skolens informationsbrochure

Læs brochuren her

Bliv elev Rundvisning