Linje- & valgfag på

Stubbekøbing Efterskole

På Stubbekøbing Efterskole vil vi gerne tilbyde dig nogle spændende valgfag. Vi har valgfag hver mandag og torsdag eftermiddag, hvor du har mulighed for at vælge mellem forskellige tilbud. Sidste lektion har vi idræt og motion, hvor du også kan vælge mellem flere aktiviteter. 

Onsdag har vi linjefagsdag, hvor vi giver dig mulighed for at modtage undervisning på en praktisk og eksperimenterende måde. Fagene flytter undervisningen ud i forskellige værksteder, hvor du skal være med til at producere og undersøge ud fra dine interesser.


Linjefaget vælges ved skolestart og du kan vælge mellem følgende: 

  • Landbrug og Natur
  • Mad og Liv
  • Kunst og Design
  • Service og Samfund
  • Vi undersøger og opdager

Valgfag

Vi tilbyder forskellige valgfag i løbet af skoleåret fordelt på 3 perioder. Fagene skifter fra år til år og tager udgangspunkt i aktuelle interesser. 

I år har vi fx haft cykling, discgolf, svømning, ridning, bagehold, ud at køre, kun for piger, fodbold, træværksted, kredsløbstræning, filmkundskab, brætspil, gå efter kort, højtlæsning, stræk bøj og slap af og IT & Gaming.

 

Linjefag

Landbrug og Natur

På linjefaget Landbrug og Natur er du med til at passe skolens dyr, som for tiden består af en flok geder og en lille kaninfamilie. Dyrene skal have mad, deres huse og indhegninger skal efterses og repareres og nogle gange skal de slagtes og efterfølgende spises.

Derudover skal køkkenhaven passes og luges, og andre grønne områder på skolen skal holdes pæne. Når vi har sørget for dyrene og vores andre praktiske opgaver, tager vi også på tur og besøger f.eks. Refa eller Nordic Sugar i Nyk. Falster. 

Er du glad for at passe dyr, og kan du godt lide udendørs praktisk arbejde, så er Landbrug og Natur måske en linje for dig!

Afspil video

Mad og Liv

Kan du godt lide at lave mad - eller vil du gerne lære det? Så kunne linjefaget Mad og Liv være noget for dig!

Når du har Mad og Liv, er du med til at planlægge, købe ind og lave forskellig slags mad. Der er også mulighed for at være med i skolens industrikøkken og hjælpe vores kok, Heino, med forskellige opgaver. 

Hvis du kunne tænke dig at tage et hygiejnebevis, er dette også en mulighed.

Afspil video

Kunst og Design

I Kunst og Design nyder vi først og fremmest at være kreative en hel undervisningsdag. 

Undervisningen opdeles, så der en del af tiden er fokus på som gruppe at lære forskellige teknikker og lære om materialer. Resten af tiden bruger individuelt på at nyde blot at skabe noget kreativt ud fra egen fantasi og lyst.

Vi laver ikke det samme hvert år, men skifter mellem fx at arbejde med ler, lære kumihimo, strikke, lave papmache, lære akvarelmaling, skabe mosaikker, nålefilte, sy på maskine eller i hånden, dryppe lys, male på glas, brænde på træ, lave perleplader, krympeplast osv.

Vi kan også godt finde på at tage på besøg hos etablerede kunstnere, have gæstelærere eller køre ud i naturen og være kreative der!

Hvert år afslutter vi med et fælles kunstprojekt, som kommer til at pryde skolens vægge årene fremover. Tidligere års projekt kan ses på gange og i fællesrum.

Afspil video

Service og Samfund

Linjefaget Service og Samfund arbejder med forskellige typer af håndværk.

Vi arbejder med træ, metal, motorer og forskellige anlægs- og mindre byggeopgaver. Vi samarbejder om de forskellige arbejdsopgaver og planlægningsprocesser og hjælper hinanden med at træffe fælles valg og beslutninger.

Vi er ofte i vores store værksted, hvor vi får et alsidigt kendskab til forskelligt værktøj, dets opbevaring og vedligeholdelse. I løbet af undervisningen udfører vi forskellige opgaver på skolens område, både af teoretisk og praktisk art.

Nogle gange tager vi også på virksomhedsbesøg i nærområdet, det kunne fx være Refa i Nykøbing Falster. Lige nu følger vi interesseret med i byggeriet af Femernforbindelsen og den nye Storstrømsbro, hvor vi også har været på besøg.

Afspil video

Vi undersøger og opdager

På linjefaget "Vi undersøger og opdager", er undervisningen opdelt i temaer, hvor du nogle gange har undervisning på skolen og andre gange er på tur. De forskellige temaer kunne fx være "Danmark i krig", "Sukkerproduktion", "Vindenergi" eller "Juletræsproduktion".

Afspil video

Bliv elev Rundvisning